O NAS

Klub diplomatov Slovenije deluje kot neprofitno združenje posameznikov na področju diplomacije, gospodarstva in politike.  

Osnovna dejavnost kluba je usmerjena h krepitvi sodelovanj med stanovskimi kolegi, vzpostavitvi in krepitvi sodelovanj med slovenskim Klubom diplomatov in drugimi klubi na področju EU in širše, predstavitvi dosežkov diplomacije, k spodbujanju mentorstva med uveljavljenimi diplomati in študenti ter preko Think Tanka, krepitev znanstveno raziskovalnega dela diplomacije in mednarodnega prava.

NAMEN KLUBA

Klub diplomatov Slovenije predstavlja  prostovoljno, samostojno, nevladno in nepolitično združenje fizičnih oseb, ki strokovno, povezovalno in razvojno delujejo na področju diplomacije, gospodarstva, politike, kulture, humanitarnih aktivnosti in športa.

Klub diplomatov Slovenije je ustanovljen z namenom povezovanja članov kluba s predstavniki vseh področij (diplomacija, gospodarstvo, politika, kultura, humanitarne aktivnosti in šport) na vseh nivojih.

Aktivnosti omenjenih področij potekajo preko organiziranja dogodkov v lastni državi in v drugih državah, s čimer omogočajo srečanja in spoznavanja novih stanovskih kolegov in strokovnjakov na nacionalni in globalni ravni.

Klub dosega svoj namen s tem, da:

  • sodeluje z organizacijami in institucijami doma in po svetu in si tako prizadeva za visoko strokovno, razvojno in znanstveno raziskovalno raven dela kluba (think-tank). S sodelovanjem klub stremi k večji uspešnosti in najboljšim možnim učinkom.
  • se zavzema za spoštovanje etičnih in moralnih načel stroke pri delovanju kluba,
  • seznanja člane in javnost o problemih in napredku na področju delovanja kluba in sicer s prirejanjem delavnic, seminarjev, kongresov in drugih prireditev,
  • spodbuja prenos znanj in izkušenj,

VIZIJA

Povezovanje članov z diplomati vseh področij na nacionalni in na globalni ravni preko organiziranih dogodkov in aktivnosti, ki jih narekuje delovni letni plan kluba. Vzpostaviti kontinuiran tok aktualnih informacij za člane.

Klub je usmerjen k napredku razvoja članov in stroke na podlagi različnih strokovnih izpopolnjevanj,  prenosov znanj, raziskav in znanstvenega razvoja.
Deluje povezovalno s trenutno aktualnimi diplomati,  stanovskimi kolegi iz tujine in tistimi, ki so v fazi študija in načrtujejo delovanje v diplomaciji.

CILJ

Povezani diplomati iz Slovenije in tujine.
Povezani diplomatski klubi na nacionalni in globalni ravni
Vzpostavljena izmenjava veščin, izkušenj in znanja med člani.
Oblikovan letni koledar dogodkov za člane kluba (mednarodni dogodki, strokovna in družabna srečanja, strokovne ekskurzije in izobraževanja).

KDO SMO

Marjetka Kastner

PREDSEDNICA

Mag. Marjetka Kastner

Vodenje Kluba diplomatov Slovenije in mednarodna sodelovanja


 Pridobivanje, nadgrajevanje in deljenje povezav ter znanja na vseh ravneh so vrednote, h katerim stremi ga. Kastner. Je zelo motivirana, izjemno aktivna, dobro organizirana in samozavestna ženska, ki se dobro razume s sodelavci in ima odlično znanje na tem položaju. Prav tako obvladuje strategije razvijanja in prepoznavanja potencialnih virov, hkrati pa uspešno vodi vsakdanje naloge v pisarni. Posebna področja, ki jih obvlada: strokovno pisanje, javni nagovori, grajenje in ohranjanje dolgoročnih poslovnih odnosov. Izjemno rada ima živali, še zlasti pse. »Ker sem dobila močne in pozitivne vzpodbude od več veleposlanikov, predvsem tistih, ki jim zaupam, da bodo z mano zaupno in profesionalno gradili povezave, odpirali vrata, pomagali, delali na razvoju in širjenju znanj med stroko, sem se odločila ustanoviti Klub diplomatov Slovenije. Če bomo s klubom zapolnili le del vrzeli, ki jih zaznavamo, bo naš trud poplačan

UPRAVNI ODBOR

Silva Požlep, mag. manag. in traj. raz. organizacij

Strokovna sodelavka za E- informiranje
 

Mag. Silva Požlep je izkušena grafična oblikovalka, inženirka multimedije, diplomirana ekonomistka in magistra managementa trajnostnega razvoja organizacij, certificiran digitalni marketing specialist ter usposobljena mentorica in coach. Kot predsednica Izobraževalnega društva za medije je vodilna oseba z obsežnim znanjem in izkušnjami na različnih medijskih in izobraževalnih področjih.

Silva Požlep je svoje znanje in strokovnost delila z mnogimi posamezniki, skupinami iz podjetij ter študenti, v zasebnih šolah in tudi na prestižni Akademiji za multimedije v Ljubljani, s katero še naprej tesno sodeluje. Z 20-letnim vodenjem izobraževalnega društva za medije je postala prepoznavna kot vodilna oseba na področju izobraževanja in usposabljanja.

Silva Požlep je strastna zagovornica celostne grafične podobe organizacije, pisanja marketinških besedil in izobraževanja. S svojim znanjem in predanostjo skrbi za vodenje društva, ustvarjanje privlačnih marketinških strategij ter zagotavlja visoko kakovostne vsebine za društvo in naročnike. Njeno delo je usmerjeno k doseganju finančne neodvisnosti, k svobodi in spodbujanju zdravega in izpolnjujočega načina življenja. Obožuje naravno in samooskrbo.

UPRAVNI ODBOR

Dr. Janez Podobnik

Dr. Janez Podobnik je pomemben akter v slovenski konservativni politiki. Njegova izobraževalna pot ga je vodila na Univerzo v Ljubljani, kjer se je posvetil medicini in uspešno diplomiral. Nato se je posvetil službi kot splošni zdravnik. Poleg svojih političnih prizadevanj je dr. Podobnik predan rimskokatoliški veri. Je mož in ponosen oče sina Roka.

Dr. Podobnikova politična kariera se je razvila v obdobju demokratizacije, ki je znano kot “slovensko pomlad”. Leta 1990 se je pridružil Slovenski ljudski stranki in dosegel zgodovinski dosežek, postal je prvi nekomunistični župan Idrije po koncu druge svetovne vojne. Leta 1992 je bil izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije. V obdobju koalicije med Slovensko ljudsko stranko in levo Liberalno demokracijo Slovenije je dr. Podobnik opravljal funkcijo predsednika Državnega zbora (1996–2000).

Njegova politična pot se je nadaljevala z njegovo ponovno izvolitvijo v parlament leta 2000, kjer je od 2000 do 2004 vodil parlamentarno skupino Slovenske ljudske stranke. Leta 2003 je postal predsednik Slovenske ljudske stranke. Leta 2004 je njegova stranka postala ključna v sredinski vladi pod vodstvom Janeza Janše in dr. Podobnik je postal minister za okolje. Njegovo vodenje se je nadaljevalo do novembra 2007, ko je odstopil s funkcije predsednika Slovenske ljudske stranke.