You are currently viewing 25. Eurasian Economic Summit Istanbul je za nami

25. Eurasian Economic Summit je bil v Istanbulu od 1. do 9.6.2022. Udeleženci so prihajali iz kar 43 držav. Otvoril ga je predsednik Turčije in najvišji predstavniki vlade, srečanja pa se je osebno udeležilo tudi 12 predsednikov držav iz celega sveta.

Predsednica Kluba diplomatov Slovenije je aktivno sodelovala tudi kot govornica na temo A new energy economy – cooperation and partnership among the global business communities, towards a more digital world, towards a greener world, s podnaslovom Sustainable Development and Environment Protection. Izpostavila je trajnostnno ravnanje v podjetjih in korporacijah, zaradi omejitve časa se je konkretno posvetila samo dvema točkama: vodi in izpustom CO2.

Predstavila je, kako z majhnimi koraki lahko dosežemo in prihranimo res veliko. »Every drop count«, je poudarila in tudi predstavila več konkretnih nasvetov, kako z izobraževanjem zaposlenih lahko hitro in učinkovito prispevamo pri zmanjšanju porabe vode in emisij CO2. Magistra Marjetka Kastner je namreč razvila celotni sistem za podjetja, ki bi se želela usmeriti v trajnost, ki je zagotovo naša prihodnost in tudi nuja.

Tematike, ki so se jih na Summitu dotaknili, so bile predvsem zelo aktualne, med drugim tudi: vojna v Ukrajini ter kaj smo se lahko iz ukrajinsko – ruskega konflikta naučil, Escaping war and forced migration, Food supply and commodity in še mnoge druge aktualne tematike. Organizatorji so bili nad udeležbo tako visokega vrha kar 43 – ih držav navdušeni in počaščeni ter obljubljajo, da bodo še naprej premikali meje.

Dodaj odgovor