Srečanje Kluba diplomatov Slovenije s turško veleposlanico

Srečanje predsednice Kluba diplomatov Slovenije gospe Marjetke Kastner z njeno ekscelenco - turško veleposlanico gospo Aylin Tashan.  Klub diplomatov Slovenije (KDS), vzpostavlja mrežo sodelovanj med različnimi veleposlaništvi tako doma, kot v tujini. Med sodelujočimi tudi turško veleposlaništvo s katerim se skupaj pripravljamo na praznovanje 1. obletnice delovanja KDS in 100 letnice Turčije

Continue ReadingSrečanje Kluba diplomatov Slovenije s turško veleposlanico

diplomatska konferenca za sprejem konvencije o sodelovanju pri pregonu genocida

Tristoosemdeset držav se je zbralo v Ljubljani na največji diplomatski konferenci v zgodovini Slovenije, ki je bila namenjena usklajevanju besedila nove konvencije o mednarodnem sodelovanju pri preiskavah in pregonu genocida, hudodelstev zoper človečnost, vojnih in drugih mednarodnih hudodelstev.

Continue Readingdiplomatska konferenca za sprejem konvencije o sodelovanju pri pregonu genocida

Konferenca Dan Afrike

Tema tokratne konference je bila namenjena razpravi o podnebni varnosti za prihodnost. Vse bolj se namreč zavedamo dejstva, da podnebne spremembe ne vplivajo zgolj na kakovost življenja, temveč predstavljajo eno najresnejših groženj za svetovno varnost in celo obstoj določenih držav in skupnosti.

Continue ReadingKonferenca Dan Afrike

Poslovno-investicijska konferenca v ZDA, 5. – 9. 4. 2023

»Texas feels Slovenia« je naslov skupnega projekta poslovno-investicijske in turistične predstavitve Slovenije v 9. največjem ameriškem mestu Dallas, ki je zaradi priljubljenosti mladega slovenskega košarkarskega zvezdnika NBA lige, Luke Dončića, odlična »odskočna deska« za iskanje priložnosti na 332- milijosnkem ameriškem trgu.

Continue ReadingPoslovno-investicijska konferenca v ZDA, 5. – 9. 4. 2023

Čaj z razlogom

Klub diplomatov Slovenije deluje kot podporno okolje slovenskemu gospodarstvu za dobro razumevanje mednarodnih odnosov in navezavo poslovnih stikov na trgih EU in širše. Z velikim veseljem in zanimanjem smo odzvali tokratnemu povabilu Britansko-slovenske zbornice za regionalni Čaj z razlogom v Kranjski gori.

Continue ReadingČaj z razlogom

DOBIVA JEDRSKA TEKMA NOVE POSPEŠKE ?

Nadzor nad jedrskim orožjem se slabša, saj narašča število držav, ki ga imajo. Grožnje z njim so vse pogostejše, Putin in Kim ga uporabljata kot orožje za zastraševanje. Novi START, zadnja strateška pogodba o zmanjševanju orožja med Rusijo in ZDA, velja le do leta 2026. Rusija je suspendirala sodelovanje v pogodbi, nadzor se ne izvaja. Brez nadzora se jedrsko orožje širi, ogroža človeštvo.

Continue ReadingDOBIVA JEDRSKA TEKMA NOVE POSPEŠKE ?