You are currently viewing Čaj z razlogom

NA DOGODKU: »ČAJ Z RAZLOGOM- »TEA WIT REASON- DOING BUSINESS WIT THE UK«

Klub diplomatov Slovenije deluje kot podporno okolje slovenskemu gospodarstvu za dobro razumevanje mednarodnih odnosov in navezavo poslovnih stikov na trgih EU in širše. Z velikim veseljem in zanimanjem smo odzvali tokratnemu povabilu Britansko-slovenske zbornice za regionalni Čaj z razlogom v Kranjski gori.

Združeno kraljestvo je, po zadregah in neznankah, povezanih z Brexitom, ponovno odprto za posel, na katerega pa se je potrebno predhodno dobro pripraviti. To 66 milijonsko tržišče je namreč odlična »odskočna deska« tudi za osvajanje ameriškega tržišča.

Udeležence dogodka je uvodoma pozdravil Rok Capl, v.d. direktorja agencije SPIRIT, ki je bila soorganizator dogodka. Zbrane je v lepi slovenščini nagovorila  veleposlanica UK v Sloveniji, gospa Tiffany Sadler, nato pa je najpomembnejše informacije o britanskem trgu, prednostih in priložnostih poslovanja in investiranja v Združenem kraljestvu, spregovoril visoki komisar britanske vlade za trgovino, gospod Chris Barton.

Koristne napotke za načrtovanje poslovnega sodelovanja z Združenim kraljestvom je v nadaljevanju podal Rob Howland, ki živi in dela v Sloveniji že dobro desetletje. Poudaril je pomen poznavanja in upoštevanje razlik v kulturi in potrebo po skrbnem načrtovanju korakov osvajanja trga UK.

Po končani panelni razpravi s predstavitvijo dobrih praks dosedanjega poslovanja z Združenim kraljestvom se je končal uradni del. Družabni del se je nadaljeval v Planici, kjer smo spremljali kvalifikacijsko tekmo v poletih in se družili v VIP šotoru ob čaju, kavi in brezalkoholnih pijačah.

Veselimo se novih srečanj in vabimo, da se skupaj z zainteresiranimi odpravimo na »Eksurzijo z razlogom« v Združeno kraljestvo. Pridružite se nam!

Dodaj odgovor