Šefinja Protokola Republike Slovenije od 2000 do 2018

Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana muzikologinja ter diplomantka MBA IEDC Centra Bled. Diplomirala je tudi na LSPR (London School of Public Relations).

Takoj po opravljeni diplomi je bila nekaj let v  Portorožu  vodja kulturnih dejavnosti. Kasneje je bila Je tudi soavtorica nekaterih predpisov, ki so jih v Metropol Group sestavljali za pridobitev ISO 9001.

Od julija 2000 je osemnajst let s sodelavci pripravila in izvedla  več kot 550 državniških, uradnih in delovnih obiskov najvišjih tujih predstavnikov v Republiki Sloveniji in več kot 350 državniških, uradnih in delovnih obiskov najvišjih predstavnikov Republike Slovenije v tujini ter več kot 130 državnih proslav. Pripravljala je protokolarne dogodke in obiske na najvišji ravni za vse predsednike samostojne Republike Slovenije in vse druge protokolarne dogodke za visoke funkcionarje Republike Slovenije (preko 5500 dogodkov). Predsednike države in vlade je spremljala na uradnih obiskih v tujini (v vseh evropskih državah, v ZDA, Peruju, Venezueli, Kolumbiji, Braziliji, na Japonskem, Kitajskem, v Saudski Arabiji, Katarju, Kuvajtu, Jordaniji, Egiptu, Izraelu, Pakistanu, Rusiji, Ukrajini, Turčiji, Kazakhstanu, Armeniji, Azerbajdžanu, …)

Bila je članica Koordinacijskega odbora za državne proslave, v času od 2004 do 2009 tudi podpredsednica tega odbora. Prevzela je vlogo vodje pododbora za logistiko za izvedbo predsedovanja Slovenije Svetu Evropske Unije, ter bila članica vladnega izvršnega odbora za pripravo slovesnosti ob vstopu v Evropsko Unijo. Bila je tudi članica žirije za dodelitve mednarodnih protokolarnih nagrad Mednarodne šole protokola s sedežem v Madridu.

Leta 2017 je Protokol Republike Slovenije pod njenim vodstvom prejel priznanje Ministrstva za obrambo za večletno sodelovanje z Gardo Slovenske vojske.

Za njeno uspešno delo je RS prejela mnogo zahvalnih pismih – od Bele hiše do španskega in britanskega dvora.

Izvajala je celodnevne delavnice Protokolarna pravila ter predavala diplomatom, politikom in gospodarstvenikom in najrazličnejšim javnim uslužbencem ter srednjemu managementu v gospodarstvu. Dve leti je kot visokošolski predavatelj tudi predavala na Visoki poslovni šoli B2.

Septembra 2008 je izdala strokovno knjigo z naslovom Protokol: simfonija forme, v kateri so na 640 straneh opisana protokolarna pravila. (Vir: Wikipedija)

Dodaj odgovor