You are currently viewing VEČERJA NA VALENTINOVO “PO GRUZIJSKO”

Na povabilo društva SILA IWCL smo se člani Kluba diplomatov Slovenije udeležili družabnega dogodka z večerjo v počastitev praznika ljubezni- Valentinovo. Srečanje je potekalo  v gruzijski restavraciji TIFLIS, na Karlovški cesti v Ljubljani.

 .
“Tiflis” je nekoliko lažje izgovorljivo ime glavnega mesta Gruzije, sama restavracija pa je s svojim interierjem, gostinskim osebjem in samim lastnikom pričarala slog življenja in okus starega Tbilisija, košček Gruzije in gostoljubnosti Gruzijcev v središču Ljubljane ter ljubezen do obeh partnerskih mest in držav.

Izbrane in predstavljene jedi gruzijske kuhinje, kot so “Hačapuri”, “Chkhmeruli”, sladica  “Pelamuši” in odlično rdeče vino “Khvanchkara”, so nam lepo približale okus Gruzije, prijazen in gostoljuben značaj ljudi pa je na večerji poosebila soproga gruzijskega veleposlanika v Sloveniji, gospa  Koplatadze.

Udeležence dogodka je nagovorila predsednica društva Sila, gospa Ilić, za kulturno popestritev dogodka pa je poskrbela gospa Nevenka Leban Orešič, častna konzulka Litve v Sloveniji in mednarodno priznana pianistka.

Restavracija “Tiflis” je nedvomno prostor, kjer se bomo v prihodnje, v okviru našega mednarodnega sodelovanja,  še večkrat srečevali s predstavniki politike in gospodarstva tujih držav v Sloveniji.

Dodaj odgovor