Slovenija je izgubila enega izmed svojih najprepoznavnejših poslovnežev, Janeza Pergarja, ki je umrl v 82. letu starosti. Njegovo bogato podjetniško pot so zaznamovali strast do posla, široko obzorje in izjemna odgovornost.

Večino svoje izjemne karierne poti je preživel v uglednem turističnem podjetju Kompas. Janez Pergar je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, svojo strokovnost pa je potrdil z nazivom častnega doktorja Univerze na Primorskem leta 2005, kjer je tudi deloval kot predavatelj. Leta 2010 se je skupaj s soprogo Nevenko Črešnar Pergar podal v svet podjetniškega svetovanja.

Janez Pergar ni bil zgolj poslovnež – bil je tudi aktivni član menedžerskih združenj. Med drugim je prevzel vlogo predsednika Kluba managerjev Ljubljana, predsednika slovensko-švedskega društva ter podpredsednika Društva zelenih nadzornikov Ljubljana. Že od leta 1999 je bil častni konzul Južne Afrike v Sloveniji, kjer je pustil pomembno sled v diplomatskih odnosih med državama.

Janeza Pergarja bomo pomnili kot izjemnega posameznika, ki je zaznamoval slovensko poslovno sceno in pustil nepozabno sled v srcih mnogih.

Dodaj odgovor