G. Sergey Shaposhnikov je od leta 2006 vodja protokola v Uradu generalnega direktorja, Urad Združenih narodov v Ženevi (UNOG).

Pred tem je bil posebni pomočnik generalnega direktorja Urada Združenih narodov v Ženevi (UNOG), uradnik za politične zadeve. Preden se je pridružil Sekretariatu ZN, je bil javni uslužbenec na Ministrstvu za zunanje zadeve Rusije, kjer je delal kot pridruženi ataše, Oddelek ECOSOC, Oddelek za mednarodne gospodarske organizacije, Ministrstvo za zunanje zadeve ZSSR, Moskva; Ataše, tretji sekretar Stalne misije ZSSR in Ruske federacije pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi, vodja protokola misije, izvršni pomočnik veleposlanika, stalni predstavnik.

drugi sekretar, prvi sekretar izvršnega urada namestnika ministra za zunanje zadeve Ruske federacije, Moskva; prvi sekretar, svetovalec stalnega predstavništva Ruske federacije pri Združenih narodih, New York, vodja protokola misije, izvršni pomočnik veleposlanika, stalni predstavnik; in končno kot svetovalec, izvršni urad namestnika ministra za zunanje zadeve Ruske federacije, Moskva.

Rojen je bil leta 1961 v Minsku v ZSSR in je leta 1984 diplomiral na Moskovskem državnem inštitutu za mednarodne odnose (diploma iz mednarodnih ekonomskih odnosov). Tekoče govori angleško, francosko in rusko. Je poročen in ima hčerko.

Dodaj odgovor