Klub diplomatov Slovenije na obisku: podjetje TOSAMA

Ob praznovanju Mednarodnega dneva žena smo v sredo, 8. marca, skupaj s članicami društva SILA IWCL obiskali podjetje Tosama v Domžalah. Podjetje praznuje letos častitljivih 100 let obstoja in delovanja, kar je vsekakor vredno spoštovanja in občudovanja.

Sprejela nas je direktorica Mojca Šimnic Šolinc, ki vodi in zastopa podjetje skupaj s Tomažem Brdnikom. Po uvodni predstavitvi zgodovine, poslanstva in glavnih produktnih skupin podjetja, nas je direktor Brdnik popeljal na ogled proizvodnje sanitetnih proizvodov za potrebe zdravstva in higienskih proizvodov za ženske. V šali pravijo, da so v podjetju usmerjeni v proizvodnjo higienskih pripomočkov (plenic) za vsako žensko od 0 do 100 let. Dejstvo pa je, da podjetje v razvoju produktov sledi visokim standardom kakovosti, trajnostna usmeritev pa je vgrajena v poslovni model in se odraža v zavezanosti k odgovornemu ravnanju z viri, varovanju okolja, zagotavljanja socialne varnosti in prispevanju k razvoju lokalne in širše družbe, zlasti pa ciljen skupine žensk.

Kljub številnim težavam, ki so podjetje pestila v minulih letih, se zdi, da so jih le-te utrdile v odločitvi, da bodo vztrajali na poti lastnega razvoja produktov, ki zagotavljajo globalno konkurenčnost. Razvili so številne lastne blagovne znamke, prvenstveno pa se osredotočajo na proizvodnjo higienskih tamponov, higienskih izdelkov iz naravnih vlaken ter inovativnih izdelkov za oskrbo ran, narejenih na osnovi slovenskega kostanjevega medu.

Hvala vsem zaposlenim v Tosami, predvsem pa ženskam-delavkam Tosame, ki tvorijo 70% delovne sile podjetja in z veliko mero odgovornosti in pripadnosti pripomorejo k prevenciji in ohranjanju intimnega zdravja žensk doma in po svetu. Podjetju Tosama želimo uspešen, trajnostni razvoj še novih 100 let.

Članice Kluba diplomatov Slovenije in društva SILA IWCL pa bomo v prihodnjih mesecih obiskale še druga uspešna podjetja. Pridružite se nam!

Dodaj odgovor