You are currently viewing Gregor Zore upokojeni diplomat

Objavili smo nov video na našem YouTube kanalu! V tem video posnetku bomo spoznali gosta, ki ima bogato diplomatsko kariero. Gregor Zore ima desetletne izkušnje in je za našo domovino naredil veliko delo, da smo tukaj, kjer smo – samostojni.

Njegova diplomatska pot se je začela v času bivše Jugoslavije, nato pa je bil prvi predstavnik slovenskega veleposlaništva v Washingtonu v 80. letih. To je bilo ob obdobju osamosvajanja Slovenije, ko naša država še ni bila uradno priznana v Združenih državah Amerike.

Gregor Zore

Med svojo kariero je Gregor Zore pomembno vlogo kot neformalni predstavnik Slovenije v ZDA. Po vrnitvi iz ZDA je delal v Ministrstvu za zunanje zadeve, sektorju za Evropo in Severno Ameriko. Kasneje je bil stalni predstavnik Slovenije pri uradu ZN v Ženevi, kjer je služboval štiri leta.

Po upokojitvi se je preselil v ZDA in še vedno aktivno sodeluje v organizacijah, ki se ukvarjajo z mednarodnimi vprašanji. Je izkušen poznavalec ZDA in mednarodnih odnosov. Nedavno je bil v Sloveniji, kjer smo ga povabili kot gosta v našo pogovorno oddajo “Kdo je kdo v diplomaciji”. Naš gost je gospod Gregor Zore.

Z veseljem vam predstavljamo ta zanimiv video, kjer boste lahko izvedeli več o njegovi bogati karieri in izkušnjah v diplomatskem svetu. Ne zamudite priložnosti, da ga spoznate in prisluhnete njegovim zanimivim pogledom na mednarodne odnose.

Povezava do videa: https://www.youtube.com/watch?v=85uApQIsIjI

Hvala vam za vašo podporo in ostanite z nami za več vsebin o diplomatskem svetu.

Dodaj odgovor